fbpx

Waarom Showlight

Showlight, uw professionele partner in de event markt! Van lichtontwerp tot realisatie

Waarom Showlight:
Lichtverhuur in de regio Nijmegen en daarbuiten…

Showlight: een begrip in de evenementenindustrie. In 1993 opgericht om mee te reizen met coverbands en live events te realiseren. Tegenwoordig professioneel partner in de event-markt.
Gevestigd in Beuningen, aan de rand van Nijmegen.

Regionaal licht huren in Nijmegen e.o.
Wij zijn in de regio Nijmegen betrokken bij vele evenementen en festivals. Showlight is een bekende naam in Nijmegen e.o. Zo zijn wij leverancier van het succesvolle Beuningen on Ice. In het verleden hebben wij het NEC stadion aangelicht. Diverse podia en locaties tijdens de Nijmeegse 4-daagsefeesten zijn door ons sfeervol verlicht. Wij worden ook betrokken bij bedrijfsevenementen en business-borrels die er in de regio plaatsvinden. Dit kan zijn voor het sfeervol verlichten van een ruimte tot een programmeren van een spetterende eindshow.  Lokale verenigingen en stichtingen maken gebruik van onze kwaliteiten tijdens kermissen, carnaval en jubilea. Onze referentielijst is ondertussen lang.

Landelijk licht
Wij touren met verschillende bands door Nederland. Hierdoor komen wij op de bekende festivals als Paaspop maar ook in alle bekende theaters en poppodia. Soms als licht-operator maar meestal in combinatie met onze apparatuur. Wij verzorgen de lichtapparatuur in opdracht van diverse horeca-ondernemers tijdens kermissen en speciale evenementen.

Volledig partner
Het begint vaak met de vraag “wij hebben wat verlichting nodig, wat kunnen jullie betekenen?” In veel gevallen worden wij totaalleverancier en zorgen ook voor audio en de technische infrastructuur.
Op audiogebied schakelen wij de juiste partner in.

Kwaliteit, kennis, ervaring en flexibiliteit
Dit zijn de pijlers van Showlight. We bewaken ze van minuut tot minuut.
Kwaliteit: Wij werken met de beste merken en apparatuur. Wij zetten net dat stapje extra. We nemen net die minuut extra zodat een productie 110% procent is.
Kennis: Sinds 1993 dagelijks bezig met licht in allerlei vormen en in alle uiteenlopende locaties.
Ervaring: Bijna dagelijks draaien wij lichtproducties tijdens allerlei gelegenheden.
Flexibiliteit: De event-markt werkt niet tussen 9 en 5. Het is nooit zo dat een productie echt af is. Dat extra stapje, dat extra lampje en die extra afwerking maakt ons Showlight.

Onze geschiedenis in het kort:
In 1993 is Showlight opgericht door Willem van der Voort. In deze jaren verzorgde hij het licht tijdens kleine evenementen. Gaandeweg werd zijn kwaliteit opgemerkt en maakten andere bedrijven gebruik van zijn kwaliteiten. Naast zijn bestaande baan tourde Willem met de bekende coverband Santa Rosa door Nederland. Dit in het tijdperk dat coverbands 4 of 5x per week een optreden verzorgden. In deze periode groeide Showlight uit naar een volwaardig lichtproductie-bedrijf. In deze beginjaren werke Joris Schenk bij Showlight. Later is Joris vertrokken naar Rent-all waar hij onder andere verantwoordelijk werd voor de wereldtournee van Andre Rieu en concerten van Guus Meeuwis. Tegenwoordig produceert hij alle events van Matrixx. Willem en Joris zijn nog steeds goede vrienden van elkaar.
Al snel begon Showlight met het verhuren van Kroonluchters. Doordat de vraag hiernaar zo groot was, was het niet verder te combineren met lichtverhuur. Hierop is in 2006 Michel van Dolderen toegetreden tot Showlight. Tot op de dag van vandaag is Michel verantwoordelijk voor allerlei lopende zaken en het verhuren van kroonluchters. Inmiddels vinden de kroonluchters gretig aftrek in heel Europa. Inmiddels is er een 3e tak toegevoegd aan het bedrijf dat broadcasting oplossingen aanbiedt. Showlight is uitgegroeid tot een professioneel partner in de event-markt, is betrokken bij landelijke tours, en uiteenlopende lichtproducties. Tussentijds zijn er diverse extra krachten aangetrokken. Tot op heden bestaat Showlight uit een hecht team van 5 vaste mensen.

 

Een hecht team van enthousiaste en creatievelingen maken van alles een succes. Van Zolderkamer naar Europees lichtverhuurbedrijf