fbpx

Livestream Event

Showlight, uw professionele partner in de event markt! Van lichtontwerp tot realisatie

Een Videocamera Huren voor een Livestream-Event?
De vraag start vaak met de vraag: “kan ik een videocamera huren” of “kan er ook een camera bij” Maar beeld is niet enkel een camera huren en dit beeld wegsturen naar een platform. Lees hier wat we voor onze opdrachtgevers doen.

Vanwege de uitbraak van de Corona-pandemie kwam bijna onze hele business stil te liggen. Van oudsher leveren wij verlichting voor theatertours, bands, festivals, muziekuitvoeringen en bedrijfsfeesten. Onze opdrachtgevers vroegen ons steeds vaker om audio- en beeldfaciliteiten. Afgelopen tijd hebben we krachten gebundeld en op deze manier kennis en ervaring aan boord gekregen. Wij bieden nu Horen, Zien en Beleven aan. Audio, Beeld en Licht. Dit kan in onze vaste TV-studio of op locatie. Hiermee zijn wij een one-stop shop geworden voor Livestream-Evenementen.

Showlight is ook specialist in beeldtechniek en heeft verschillende soorten videocamera’s te huur. De camera’s zijn van HD-kwaliteit. Videocamera’s worden meestal niet los verhuurd maar in combinatie met een cameraman. In het verhuurassortiment zijn ook videocamera’s te vinden die op 1 positie geplaatst kunnen worden. Door meerdere camera’s te plaatsen op een vaste positie kan er geschakeld worden tussen beelden. Naast camera’s leveren wij ook beeldregie. Beeldregie bestaat uit verschillende afkijkschermen en een videomixer die het videosignaal naar het streaming platform stuurt. Onze camera’s zijn ideaal om een Live Event te registreren. Onze beeldregisseur stuurt het signaal naar bekende streaming platforms toe. Hierdoor kan er eenvoudig een embedded code worden verkregen die in een website van de opdrachtgever kan worden geplaatst. Dit is bijvoorbeeld handig voor als het om een tijdelijk Live Evenement gaat. Na de Live-uitzending blijft de videoregistratie nog lange tijd beschikbaar en is terug te kijken. Aanvullend is het mogelijk om door ons het hele Event op te nemen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om achteraf beelden te gebruiken voor bijvoorbeeld een after-movie.

Wij verzorgen Videoproducties in Nijmegen maar ook in de rest van Nederland. Het is mogelijk om een eenvoudige set-up van camera’s te huren om te streamen. Bijvoorbeeld een camera-set die vanuit vaste posities te schakelen zijn. Ook voor wat meer ingewikkelde dingen zoals een logo in het beeld en onderin een tekstbalk kunt u bij ons terecht. Onze beeldregisseur maakt feitelijk uw eigen beelduitzending. Het is zelfs mogelijk om een “razende reporter” op pad te sturen en tussen vaste beelden en beelden van de reporter te schakelen.
Heeft u geen locatie waar een beeldproductie kan plaatsvinden? Het is mogelijk om ins ons bedrijfspand een studioruimte te huren. Wij gaan dan uw productie in ons bedrijfspand produceren. Dit kan een video-opname zijn of een Livestream-Event. ook wel Live-Event genoemd.
Bij een Livestream-Event komen nog meer zaken kijken. Denk bijvoorbeeld aan een goed audiosignaal en aan- en uitlichting van de set. Misschien zijn er meubelstukken nodig zoals een discussietafel of decoratie. Ook op dit punt kan Showlight u van dienst zijn. Onze partner Farrows heeft alles om de studio-setting de decoreren. De mogelijkheden van een Livestream-Evenement zijn uiteenlopend. Het is zelfs mogelijk om mensen thuis via MS Teams of Zoom te laten inbellen en in het beeld te schuiven. Zo ontstaat er interactie tussen mensen.

U wilt online gaan maar heeft geen idee hoe?
We kunnen ons deze gedachte heel goed voorstellen. Het kan zijn dat u nog nooit iets gedaan heeft met live-beelden. Of door de Corona-uitbraak moet u wel iets online gaan doen om publiek te bereiken. Ons productieteam zit vol idee├źn en heeft ervaring met het goed in beeld brengen van een boodschap. Wij helpen u graag op weg in onze eerste gezamenlijke (online) productievergadering.

Livestream Events bestaan er in allerlei vormen. Hierbij kan gedacht worden aan een pubquiz, een online seminar, congres, productlancering of een verbindend livestream-event voor thuiswerkers.

Geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden?
Neem contact met ons op via 0246779322 of stuur een email.

HOREN – ZIEN – BELEVEN